Uitbouw familie Buyck, DinteloordOpdracht
De familie Buyck uit Dinteloord wil hun woonkamer vergroten. Hiernaast willen ze op de begane grond een extra slaapkamer creëren met een eigen badkamer. De al bestaande garage is tevens aan vervanging toen.
 
Ontwerp
De uitbouw / garage zal een lengte krijgen over de volledige diepte van de tuin. Dit is een afstand van 13,8 meter. Om de lengte visueel te “breken” is er besloten om dit uit te voeren in meerdere volumes. Hierdoor ontstaat er een prettiger gevel. De 1e volume bestaat uit een traditioneel dak volume. Hierin bevind zich de vergrote woonkamer en de slaapkamer. In de woonkamer laten we de kapvorm terug komen in de hoogte. Hierdoor ontstaat er meer lucht, wat tevens een prettiger binnenruimte geeft. Er is ook besloten om hoe het dak gemaakt wordt laten terugkomen in de uitstraling van het interieur. De slaapkamer krijgt in de nok een tussenverdieping waar de installatie van het zonnepaneel geplaatst kan worden.
De 2e volume bevat een plat dak, dit is het volume van de garage. Om de 2 volumes aan elkaar aan te sluiten is en een extra volume er tussen geplaatst. Deze ligt ca 20 cm terug en heeft ook een plat dak maar dan lager. Hierdoor kan je de verschillende volumes op elkaar aansluiten. In dit “tussenvolume” bevind zich de badkamer en inloopkast.
 
Materialisatie
De gevel gevelbekleding bestaat uit 2 materialen. De 2 volumes krijgen zwart metselwerk. Hierdoor ontstaat er een contrast tussen bestaand en nieuw. De woonkamer en slaapkamer hebben aan de straatzijde ramen die zich bevinden achter het metselwerk. Door de bakstenen verder uit elkaar te leggen ontstaan er gaten waardoor je naar buiten kan kijken. Hierdoor ontstaat er een gesloten gevel wat ook open is. S’avonds ontstaat er een speels gevel vanwege de verlichting binnen.
Het tussenvolume bestaat uit een 2e materiaal. Hierbij kan er gekozen worden voor houten delen of voor een vezelcementplaat in houtpatroon of kleur. Hierdoor ontstaat er een vriendelijker gevel. De Tuinzijde heeft een grote stalen portaal om het dak te kunnen dragen. Het dak wordt voorzien van zwarte dakpannen en zonnepanelen in het dakvlak.