Logo Holstein Architecten Header tekening
Menu

Woning, Familie DingenenOud Vossemeer

Impressie Voorgevel
Impressie Voorgevel
Impressie Voorgevel
Impressie Voorgevel
Impressie Achtergevel
Impressie Achtergevel

Opdracht

De oude woning van mevrouw Dingenen te Oud Vossemeer was begin juni 2016 verwoest door een brand. Mevrouw Dingenen heeft Holstein Architecten de opdracht gegeven om een nieuwe woning te ontwerpen voor de bestaande locatie. Hiervoor is wel een beperkt budget. Dit aangezien het grotendeels met verzekeringsgeld betaald moet worden.

Ontwerp

De omgeving kenmerkt zich door haar traditionele mansardekappen. Ook wel beogend in de volksmond als Franse kap. Om ruimte te winnen en tevens een moderne variant te maken van de mansardekap, is er besloten voor een traditioneel dak onder een flauwe helling en ongeveer 1,5 meter hoogte van de gevel te bekleden met dakpannen. Hierdoor ontstaat er visueel een “mansardekap”.
De entree wordt geaccentueerd door houten gevelbekleding. Hierdoor worden bezoekers naar de entree toegetrokken en ontstaat er een moderne gevel.
Het dak wordt voorzien van een hoge dakkapel met hekwerk. Door de vele ramen die open kunnen, kan goed de warmte uit de woning getrokken worden. Hierdoor zal er een behaaglijk binnenklimaat ontstaan. Hiernaast voldoet de woning aan de hoge isolatie-eisen zodat ook in de winter een prettig binnen klimaat is.

Resultaat

De voorgevel wordt opgetrokken uit rood / bruine metselwerk met een accent van houten bekleding bij de entree. Voor de houten bekleding is er gekozen voor Frake Noir. Deze houtsoort is verduurzaamd waardoor het een lange levensduur heeft. Hiernaast heeft deze houtsoort geen onderhoud qua schilderwerk nodig.
Het dak wordt bekleed met zwarte betonnen sneldekkers. Deze zijn vlak zodat er een goede hoekafwerking gemaakt kan worden met de dakpannen die op de rechte gevel zitten.
De achtergevel krijgt een gemetselde plint en daarboven horizontale open gevelbekleding van Frake Noir.
De ramen worden toegepast in kunststof zodat heel de woning weinig onderhoud nodig heeft.

Meer woningbouw projecten bekijken