Logo Holstein Architecten Header tekening
Menu

Uitbouw, Familie NaaldenWelberg

Voorgevel
Voorgevel
Voorgevel
Voorgevel
Achtergevel
Achtergevel

Opdracht

De familie Naalden wil hun woning vergroten, door een uitbouw naast de bestaande woning. De uitbouw moet de volgende ruimtes bevatten: garage, woonkamer en een slaapkamer.

Ontwerp

Het perceel is vrij breed en diep. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, bouwen we de uitbouw naast de woning. De uitbouw bestaat uit 2 volumes, die geschakeld zijn. Door de uitbouw op te splitsen in meerdere volumes, wordt de lengte visueel gebroken. De uitbouw heeft namelijk een totale lengte van ca 10 meter. Hierdoor wordt de bestaande woning verdubbeld.

De 1e volume bevat de woonkamer, op de begane grond, en een slaapkamer op de verdieping. De woonkamer krijgt aan de achterzijde een grote vouw pui. Deze kan in de zomer helemaal open gezet worden, waardoor je binnen met buiten verbindt.
Op de verdieping aan de achterzijde plaatsen we een grote dakkapel, zodat ook vanuit de slaapkamer genoten kan worden van de tuin. De woonkamer en slaapkamer krijgen, aan weerszijde, te openen ramen / delen, zodat er in de zomer goed gelucht kan worden. De woning isoleren we volgens de huidige eis om zo optimaal wooncomfort te krijgen.

Het laatste volume bevat de garage en een berging op de 1e verdieping. De 1e verdieping is hier alleen te betreden via de garage. Wel kan er in de toekomst voor gekozen worden om dit bij de rest van de verdieping te trekken. De garage krijgt aan weerszijden garagedeuren.

Resultaat

De gevels bestaan uit “paars” metselwerk. Hierdoor ontstaat er contrast met de bestaande woning, zodat er meer eenheid ontstaat. De dakkapel wordt voorzien van verduurzaamde houten gevelbekleding. Het dak bestaat uit zwarte keramische dakpannen.
De kozijnen bestaan bijna allemaal uit kunststof, in de kleur antraciet. Hierdoor vallen de kozijnen minder op en ontstaan er visueel grotere “gaten” in de gevel. Glas is overdag van buitenaf namelijk ook antraciet / zwart. Alleen de vouw pui aan de achterzijde wordt uitgevoerd in antraciet.

Meer verbouw projecten bekijken