Logo Holstein Architecten Header tekening
Menu

Uitbouw, Familie LuijksWelberg

Zijgevel
Zijgevel
Zijgevel
Zijgevel
Achtergevel
Achtergevel

Opdracht

De familie Luijks wil graag een uitbouw, aangezien de woning te klein is.
De familie woont in een woning uit 1910. Het gaat om een kleine woning met een verbouwde woonkamer uit de jaren 90. De uitbouw moet nieuwe slaapkamers gaan leveren, waardoor de woning beter bewoonbaar wordt.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een nieuwe uitbouw, op de al bestaande uitbouw van de woonkamer. Om de bestaande dakvloer, wat nu verdiepingsvloer wordt, minimaal te belasten, hebben we gekozen voor een houtskeletbouw methode. Deze methode bestaat uit lichte geïsoleerde houten elementen. Dit zorgt voor minder belasting van de bestaande bebouwing, dan wanneer er gekozen wordt voor traditionele bouwmethode.

De wens was eerst om een gemetselde opbouw te laten bouwen. Dit is vervolgens vervangen door een gevel van houten delen. De bestaande bebouwing bestaat al uit 3 verschillende tinten baksteen. Een nieuwe gemetselde opbouw zou voor een 4e tint baksteen zorgen, wat een rommelig effect heeft.
Er is een lichte uitbouw gewenst, daarom is er gekozen voor een gevel uit houten verticale delen.

Als houtsoort is er gekozen voor Robinia hout in verschillende breedte maten. Dit is één van de duurzaamste houtsoorten en kan onbehandeld uitgevoerd worden. Er ontstaat een vriendelijke en speelse gevel, die onderhoudsarm is en een warme uitstraling heeft.

Meer verbouw projecten bekijken