Logo Holstein Architecten Header tekening
Menu

SchuurwoningDinteloord

Voorkant
Voorkant
Achtergevel open
Achtergevel open
Achtergevel gesloten
Achtergevel gesloten

Opdracht

De opdracht is om een schuurwoning te ontwerpen.
Deze moet een moderne uitstraling hebben en passen binnen de bestaande boerderijen, in de nabije omgeving.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit 3 delen, die aan elkaar geschakeld zijn. Deze 3 delen komen vooral in de achtergevel tot uiting.

Het linker gedeelte bestaat uit de garage, met daarnaast de entree en erboven slaapkamer en badkamer.
Het middelste gedeelte bestaat uit een ruime woonkamer met een vide en een keuken en eetkamer aan de zijkant. De verdieping heeft in het middelste gedeelte een speelruimte, die in verbinding staat met de woonkamer door middel van een vide. De speelruimte heeft 2 dakkapellen met openslaande ramen, zodat er een fijne zithoek ontstaat.

Het laatste gedeelte bestaat uit een slaapkamer met badkamer op de begane grond en een slaapkamer op de verdieping.

Het bouwvolume bestaat uit een lange gevel, met een traditionele kap.

De lange gevel kenmerkt zich aan de voorzijde, door zijn geaccentueerde terugleggende entree en de 3 dakkapellen. Voor de dakkapellen is er bewust gekozen voor een onregelmatige plaatsing. Bij traditionele boerderijen zijn deze ook vaak willekeurig geplaatst. De plaatsing van de dakkapellen in de schuurwoning is van binnenuit bepaald. De dakkapellen zorgen ook voor een speelse gevel.

Resultaat

De gevel is opgetrokken uit metselwerk.
Er is gekozen voor aluminium ramen, dat weinig onderhoud nodig heeft. De geaccentueerde gevel van de entree bestaat uit een open houten gevelbekleding. De garage krijgt houten klapdeuren, die in dezelfde houtsoort wordt toegepast als de houten gevelbekleding. Voor houten gevelbekleding is er gekozen voor verduurzaamd hout, wat weinig onderhoud nodig heeft: Frake Noir.

De dakkapellen bestaan uit opengaande ramen (draai / kiep) met daarvoor een hekwerk als valbeveiliging. De dakkapel wordt vervolgens bekleed met houten delen.

Het dak bestaat uit een aluminium felsdak, wat weinig onderhoud nodig heeft.
De binnenzijde kenmerkt zicht door de vide, met eiken houten constructie, wat in zicht gelaten is. De Balustrade bestaat uit spandraden, zodat er naast een traditionele

Meer woningbouw projecten bekijken