Edgar HolsteinVan kleins af aan had ik al interesse in bouwen en historische gebouwen. In 2007 ronde ik mijn technische opleiding Bouwkunde, aan Hogeschool Zeeland af, met als doel om door te studeren als architect.

Praktijkervaring vind ik heel belangrijk. Daarom heb ik de Academie van Bouwkunst te Rotterdam afgerond. Een opleiding die gebaseerd is op het opdoen van praktijkervaring en 1 keer in de week, een avond en dag les. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan bij diverse Architectenbureaus in Rotterdam.
Projecten liepen uiteen van kleine projecten tot winkelcentra, vooral in laboratoria, scholenbouw en kinderdagverblijven.

Als hobby schilder ik graag napoleontische miniaturen en doe ik aan uniformologie. Een hobby waarin detail en precisiewerk belangrijk zijn. Elke verkeerde kleur kan net een andere (of verkeerde) betekenis hebben. Daarom doe ik eerst uitvoerig onderzoek, alvorens de miniatuur daadwerkelijk te gaan schilderen.

Ik heb een voorliefde voor het architectonisch detail en maakbaarheid. Precisiewerk en hoe iets gemaakt moet worden, is van groot belang in mijn werk als bouwkundige en als architect. Ontwerpen is niet alleen bedenken hoe iets eruit moet komen te zien, maar ook hoe je het moet gaan maken / bouwen.

Hiernaast vind ik bruikbaarheid van het gebouw en haar ruimtes belangrijk. Een ruimte moet prettig en comfortabel zijn om in te werken en te leven.

Begin 2014 heb ik mijn eigen architectenbureau opgericht: HOLSTEIN ARCHITECTEN.
Een architectenbureau waarin MAAKBAARHEID, BRUIKBAARHEID, DUURZAAMHEID en KWALITEIT belangrijk zijn.Curriculum vitae