Woning familie de Bruijn, Oud Gastel




Opdracht
Voor de familie de Bruijn hebben wij een nieuwe vrijstaande woning ontworpen met een grote vrijstaande schuur. Een woning van 750 m3 en een schuur van 100 m2. De nieuwe woning komt te staan in het buitengebied van Oud-Gastel. De opdrachtgever had de wens om een slaapkamer te hebben op de begane grond.
 
Ontwerp

De woning bestaat uit een samenstelling van 2 volumes met een zadeldak. Eén volume staat parallel aan de weg, hierin bevind zich de overdekte entree. Naast de entree, bevat dit volume op de begane grond een Master-bedroom met badkamer en inloopkast, een keuken met bijkeuken en een toilet. Het laatste volume staat loodrecht op de weg en georiënteerd op de achtertuin. Met een serre aan de achterzijde ontstaat er een maximaal uitzicht op de tuin.
De verdieping bestaat uit 2 grote slaapkamers met een badkamer.
 
Materialisatie

De woning bestaat uit een bakstenen gevel met grote raamopeningen. Tussen de raamopeningen bevinden zich houten delen om een vriendelijker gevel te krijgen. Dit moet tevens voor een eigen identiteit gaan zorgen waardoor de woning een oriëntatie punt wordt wanneer er door de straat gereden wordt.
Het dak bestaat uit vlakke dakpannen met strakke moderne detaillering. Plaatselijk zijn er dakramen geplaatst die zoveel mogelijk tegenover elkaar staan. Hierdoor ontstaat er tocht waardoor de woning tijdens de warme zomermaanden goed gekoeld kan worden om een behaaglijk binnenklimaat te krijgen.