Uitbouw familie Van de Kar, Steenbergen


Opdracht
De familie Van der Kar uit Steenbergen, heeft een dijkwoning gekocht uit ongeveer 1940. De woning is al een paar keer uitgebreid. De opdrachtgever wil deze woning voorzien van een opbouw, op een bestaande uitbouw. Hiernaast wilt de opdrachtgever de bestaande garage verhogen en het metselwerk vervangen.
 
Ontwerp

De opbouw bestaat uit een rechthoekig bouwvolume met grote te openen kozijnen aan de achterzijde. De Achterzijde heeft een mooi uitzicht over weiland en Steenbergen zelf. De grote deuren zorgen ervoor dat in de zomer de warmte er makkelijker uit kan. De opbouw wordt gebouwd in houtskeletbouw. Deze bouwmethode geeft naast een snelle bouwtijd, ook een prettig binnenklimaat. Aangezien hout ademt, kan het in de zomer beter zijn warmte kwijt, waardoor het sneller afkoelt dan met metselwerk.
 
Materialisatie

Vanwege positieve reacties van een vorige opdrachtgever en kennissen, is er voorgesteld om ook hier een houten gevelbekleding toe te passen. Ook hier wordt weer Frake Noir toegepast. Alleen dit keer in een horizontale open bekleding.