Uitbouw familie Bom, Ooltgensplaat


Opdracht
De familie Bom, uit Ooltgensplaat, wil meer kunnen genieten van het uitzicht in hun achtertuin. Daarom willen ze een uitbouw met een zithoek hebben. Holstein Architecten heeft 2 ontwerpvoorstellen hiervoor gemaakt.
 
Ontwerp

Tijdens een kennismakingsgesprek is naar voren gekomen dat de opdrachtgever een industriële look wil hebben. Daarom is er gekozen voor een staalconstructie met zwaluwstaart. Hierdoor ontstaat er een industriële uitstraling. Verder hebben wij 2 indelingen ontworpen voor de uitbouw.
Ontwerpvoorstel 1: hierin hebben we alle ruimtes op hun plek gelaten, waardoor er bij het bestaande interieur minimaal aanpassingen komen. Dit is kostenbesparend voor de opdrachtgever. Hierdoor ontstaat er wel een rustige afgelegen zithoek met een nieuwe secundaire entree. De bestaande keuken en bijkeuken met douche zorgen namelijk voor een overgang en blokkade van zicht van voor naar achter.
Ontwerpvoorstel 2: hierin wordt er meer connectie gezocht tussen voor en achter. Door de bijkeuken te verplaatsen, wordt er een link gelegd tussen de nieuwe zitkamer en woongedeelte. Door het toepassen van andere materialisatie en afwerking van het interieur, wordt er een zichtbare overgang gecreëerd waardoor de ruimte in gebieden van gebruik wordt ingedeeld.
 
 
Materialisatie

Om een industriële look te krijgen, naast gebruik van een staalconstructie, ook gekozen voor stalen vouwwand als kozijn. De dichte wandgedeeltes zijn bekleed met oud steigerhout.