Opbouw familie Van der Maaten, Welberg



Opdracht
De woning van de familie Van der Maaten te Welberg is momenteel te klein. Hierdoor willen zij een opbouw op de bestaande woning plaatsen. De nok moet verhoogd worden om een extra slaapkamer te creƫren.
 
Ontwerp
De familie heeft momenteel een zolder van ca. 1,5 meter hoog. Om de nok te verhogen wordt er een opbouw opgebouwd in de vorm van een dakkapel aan de voor- en achtergevel. Deze wordt vervolgens voorzien van een traditioneel schuin dak. De opbouw wordt volledig in houtskeletbouw opgebouwd om zo de bestaande fundering minimaal te belasten.
 
Materialisatie
De bestaande woning heeft al een uitbouw op de begane grond. Deze is bekleed met zwarte Keralit. Dit is een kunststof gevelbekleding wat weinig onderhoud nodig heeft. De nieuwe opbouw krijgt hetzelfde materialisatie. Hierdoor ontstaat er meer een eenheid. Het dak van de opbouw wordt uitgevoerd in zwarte dakpannen. De kozijnen bestaan uit kunsstof of zo minimaal onderhoud te hebben.