Kindcentrum Den Brink, Leiderdorp





De basisschool aan de Kastanjelaan te Leiderdorp was sterk toe aan vervanging. De ouders van de leerlingen klaagden over de verouderde staat. Hierdoor was nieuwbouw gewenst. Na een eerdere poging om de school te laten bouwen op een andere nieuwe locatie, is er uiteindelijk voor gekozen om de bestaande locatie te gebruiken.

De wens van de opdrachtgever en omwonenden was voor een gebouw in jaren 30 stijl. In plaats van alleen een basisschool, wordt het nieuwe gebouw een Brede School. Hierdoor heeft het gebouw extra programma naast de basisschool wat gericht is om kinderen. Zo wordt het gebouw voorzien van een kinderdagverblijf en een naschoolse kinderopvang.

Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen. Op de begane grond is een multifunctionele ruimte. De ruimte kan in zijn geheel gebruikt worden of door middel van paneelwanden verdeeld worden in 2 ruimtes. Een speelruimte en een rustige ruimte wat grenst aan de klaslokalen. Tevens wordt de speelruimte voorzien van een houten tribune voor eventuele optredens. De Speelzaal is verdiept uitgevoerd om extra hoogte te genereren en waarbij de randen als eventuele zitplaatsen kan worden gebruikt.
 

architect: Henk van der Pool (Weeda Architecten, Rotterdam)
www.weedaarchitecten.nl

Assistent: Edgar Holstein