Groen van Prinstererschool, Alphen aan de Rijn





De Groen van Prinstererschool te Alphen aan de Rijn werd gebouwd rond 1920. De bestaande school heeft te weinig ruimte vanwege de toenemende aantal leerlingen. Hierdoor wordt de school helemaal gerenoveerd en tevens alle asbesthoudende producten verwijderd om zo de school aan te passen aan de huidige eisen.

 

De bestaande zolder werd gebruikt als opslag. Door nieuwe dakkapellen en een trap toe te voegen, worden er nieuwe klaslokalen gecreƫerd op de zolder. Hiernaast worden de bestaande lokalen opnieuw aangepakt. Gerenoveerd of voorzien van een extra tussenvloer voor extra opslag of voor meer speelruimte. Enkele ruimtes worden voorzien van paneelwanden om eventuele kleinere ruimtes te genereren.

Naast de renovatie van de school. Wordt ook het schoolterrein opnieuw aangepakt. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen geplaatst en worden de hekken daar waar nodig is vervangen. Met deze aanpassingen hoopt de school weer een aantal jaren mee te kunnen.
 

architect: Henk van der Pool (Weeda Architecten, Rotterdam)
www.weedaarchitecten.nl

Assistent: Edgar Holstein